”Parasta on, kun asiakas hyötyy vinkeistäni”

Ville Marjamäki nauttii vaihtelevasta työstä ja yhteen hiileen puhaltamisesta

Kun projektinhoitaja Ville Marjamäki aloitti DDC-Tekniikalla vuoden 2016 lopulla, yritys ei ollut rekrytoinut moneen vuoteen. Paikka oli avoimessa haussa, ja Marjamäestä tuntui hyvältä tulla valituksi pieneen mutta kunnianhimoiseen DDC:n porukkaan.

– Aluksi harjoittelin pienillä projekteilla ja siitä projektien koko lähti nopeasti kasvamaan, Marjamäki kertoo.

Marjamäellä on AMK-tutkinto sähkötekniikasta ja hän erikoistui talotekniikkaan. Pesti DDC:llä vastasi miehen unelmia, sillä tavoitteena oli vaihteleva työ, jossa nimenomaan paiskitaan hommia urakkamallilla.

– Tykkään siitä, että työssä tavallaan yhdistyvät kaksi maailmaa: välillä saan olla toimistolla ohjelmoimassa ja välillä ihmisten parissa rakennustyömailla, mutta onneksi työmaalla on siinä vaiheessa jo niin valmista ettei tarvitse olla pakkasen tai sateen armoilla, Marjamäki sanoo hymyillen.

– Ja sekin tuo vaihtelua, että työssä tulee vastaan monenlaista talotekniikkaa – sekä vanhoja, saneerattavia kohteita että uusimmalla tekniikalla tehtäviä rakennuksia.

Ison sairaalarakennuksen automaatio haastoi

Marjamäen työtehtävät ovat toden totta kasvaneet huimasti muutamassa vuodessa. Hän oli vastuuhenkilönä myös DDC-Tekniikan tähän asti suurimmassa hankkeessa, Tampereen yliopistollisen sairaalan F-rakennuksen rakennusautomaatiourakassa. F-rakennus valmistui kesällä 2020.

Sairaalarakennuksen automaation ohjelmointivaihe kesti noin vuoden ja käyttöönottokin usean kuukauden.

– Se oli kyllä monessa mielessä mittava hanke. Sairaalassa on huonekohtaista säätöä paljon ja monia kriittisiä toimintoja jopa kaksinkertaisesti. Esimerkiksi ilmanvaihtojärjestelmiä tarvitaan kaksi, jotta vikatilanteessa voidaan ottaa aina toinen käyttöön eikä sairaalan toiminta häiriinny, Marjamäki kuvaa.

– Tykkäsin haasteesta ja opin siinä valtavasti.

Meillä saa aina pyytää apua

Marjamäen mukaan projektinhoitajan työssä hän pääsee viikoittain jakamaan oppimaansa tietoa rakennusautomaatiosta.

– Työssä on tärkeää ymmärtää, miten erilaiset kiinteistöt toimivat ja miten säädöillä haetaan kuhunkin tilaan paras tasapaino. Ne ovat parhaita hetkiä, kun asiakas hyötyy vinkeistäni.

Marjamäestä näkee, että hän on DDC-Tekniikalla monin tavoin unelmatyössään. Vaihtelun ja haasteiden lisäksi yksi syy on DDC:n porukka ja yhteen hiileen puhaltamisen meininki. Esimerkiksi Taysin isossa hankkeessa moni DDC-läinen tuli viimeisen vaiheen käyttöönottoon Marjamäen avuksi, mutta avuliaan asenteen huomaa muutenkin.

– Olen kokenut, että aina saa kysyä eikä tunnu siltä että vaivaa muita. Tehdään näitä hommia yhdessä.

Vapaa-ajalla Marjamäen aika kuluu perheen parissa. Kaksi pientä tytärtä pitää isän kiireisenä.

– Tykkään lukea lapsille kirjoja. Ja 3-vuotiaan kanssa yhteinen juttu on legoilla rakentelu, se on sellaista pohjatyötä insinöörin uralle, Marjamäki myhäilee.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Ajankohtaiset artikkelit