Unelmatyössä projektinhoitajana

Rakennusautomaatioala vei Pauliina Rausteen mukanaan

Kuusi kuukautta sitten DDC-Tekniikassa aloittanut Pauliina Rauste on uusin vahvistus projektinhoitajiemme kasvavassa joukossa. Kevään 2020 ajan Pauliina on ollut tuttu näky Scanian Pirkkalan toimipisteellä, jonka uusiin, 3500 neliön toimitiloihin DDC urakoi rakennusautomaatiojärjestelmän.

– Kevät on ollut tapahtumarikas ja työntäyteinen. Koronan takia etätyöt ovat tulleet tutuiksi, mutta muuten hommat rullaavat tavalliseen tapaan. Seuraavaksi aion ottaa työn alle DDC:n uuden Pirkkalaan valmistuvan toimiston rakennusautomaation suunnittelun ja ohjelmoinnin, Pauliina kertoo.

Töiden ohella Pauliina on kolmannen vuoden sähkö- ja automaatioalan opiskelija Hämeen ammattikorkeakoulussa. Nelipäiväinen työviikko auttaa opintojen loppuun saattamisessa.

Aiemmin Pauliina on ollut kesätöissä muun muassa Konecranesilla ja Rautella. Kokemusta on ehtinyt kertyä myös yrittäjänä toimimisesta, kun Pauliina piti kahvilaa mansikkatilalla Hämeenlinnassa.

– Toiselta koulutukseltani olen restonomi. Tekniikan ala on kuitenkin kytenyt mielessäni aina, ja myös isäni on automaatioinsinööri. Sitä kautta päädyin tekemään suunnanmuutoksen ja hakemaan tälle alalle, Pauliina muistelee.

Säätökaavion pänttäys kannatti

DDC:lle Pauliina päätyi etsiessään sopivia rakennusautomaatioalan yrityksiä työharjoittelun suorittamiseen.

– Tämä oli juuri sellainen firma, jota etsin: vakavarainen kotimainen yritys, jossa voisin kuvitella työskenteleväni pidempään. Nettisivuilta välittyi heti hyvä kuva toiminnasta.

DDC-Tekniikalla ei ollut silloin paikkaa auki, mutta Pauliinan yritteliäs tausta huomattiin ja hänet kutsuttiin toimistolle kertomaan itsestään enemmän. Rekrytoinnin loppuvaiheeseen kuului myös pieni testi ilmanvaihtokoneen säätökaaviosta.

Testi meni nappiin, ja Pauliinan harjoittelupaikka varmistui.

– Se oli firmassa kiireistä aikaa ja rekryssä oli tärkeää nähdä, kuinka hyvin pystyn omaksumaan asioita lyhyessä ajassa. Kun tulee tällä tavalla nollataustalla yritykseen, rekrytointi voi olla isokin riski. Olen tosi iloinen ja kiitollinen, että Jussi palkkasi minut töihin opiskelijana ilman alan kokemusta. Tiedän, ettei päätös ollut helppo tämänkokoisessa yrityksessä, Pauliina pohtii.

Kiehtovaa työtä älykkäiden kiinteistöjen parissa

Harjoittelujakson jälkeen työ vaihtui vakituiseen työsopimukseen projektinhoitajana. Huiman harppauksen kuudessa kuukaudessa ottanut nainen on jo ehtinyt vakuuttaa työkaverinsa nopealla oppimiskyvyllään. Muut DDC:läiset kuvaavat Pauliinaa toimeen tarttuvaksi ja aloitekykyiseksi työntekijäksi.

– Työkaverit ovat mukavia ja avuliaita. Täällä pystyy soittamaan kelle vaan ja kysymään apua, jos sitä tarvitsee. Olen viihtynyt tosi hyvin, Pauliina sanoo.

Työssä konkretisoituu Pauliinan mukaan hyvin oma kädenjälki erityisesti käyttöönottovaiheessa, kun pääsee paikan päälle tutustumaan kohteeseen ja testaamaan ohjelmia.

– On älyttömän siisti tunne, kun miettii rakennusta, joka toimii halutusti ja johon on itse tehnyt ohjelmat. Siinä on jotain tosi kiehtovaa. En malta odottaa, että pääsen tekemään seuraavaan kohteeseen ohjelmat, ottamaan ne käyttöön ja oppimaan lisää, Pauliina hymyilee.

Muita alan opiskelijoita Pauliina rohkaisee hakemaan oman alan töitä jo opintojen loppuvaiheessa. Tärkeintä on olla valmis ja halukas oppimaan uutta.

– Keskeneräiset opinnot eivät ole välttämättä este töihin hakemiselle. Suurin merkitys on omalla asenteella.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Ajankohtaiset artikkelit