”Töitä ei tarvitse tehdä kellokortin mukaan”

DDC:lle rekrykampanjan kautta

Projektinhoitaja Mikko Wiinamäki on valmistunut TAMKista kone- ja tuotantotekniikan insinööriksi vuonna 2015. Hänellä on jo kahdeksan vuoden kokemus Fidelixin automaatiojärjestelmästä ja talotekniikasta oltuaan ensin Fidelixillä ja nyt kohta puolitoista vuotta DDC:llä.

-Tulin tänne vanhan Fidelix-työkaverin ansiosta. DDC:llä oli rekrykampanja meneillään, ja kaverini vinkkasi asiasta. Halusin hyödyntää vahvaa osaamistani, joten kiinnostuin työstä. Kävin läpi normihaastattelut ja aloitin projektinhoitajana toukokuussa 2022. Rekrypalkkio pantiin tietty puoliksi kaverini kanssa, Wiinamäki nauraa.

”Kun hommat osaa perinpohjaisesti, voi ottaa rennosti”

DCC:llä keikat jaetaan työkuormituksen mukaan. Wiinamäellä on parhaillaan kolme projektia menossa, kaksi Tampereen seudulla ja yksi Hämeenlinnassa. Keikkoja voi olla myös ympäri Suomea.

– Kun nämä hommat osaa jo perinpohjaisesti, voi ottaa aika rennosti. Aikataulut ovat nykyään monesti hyvin tiukkoja eikä me voida vaikuttaa niihin, ja monesti me tehdään yhden yön ihmeitä, hän kertoo.

– Tehtävänkuvaani kuuluu käyttöliittymäsuunnittelu, vetoluettelot, kytkentäkuvat, alakeskussuunnittelu, ohjelmointi, käyttöönotto ja käytönopastukset.

Wiinamäki ei käy kovin paljoa työmaalla, aktiivisesti vasta urakan loppuvaiheessa.

– Monesti keikkojen loppuvaiheessa alkaa suurin työ, kun kaikki eri järjestelmät pitää saada toimimaan keskenään. Nykyään erityisesti maalämpöjärjestelmät aiheuttavat paljon ongelmia. Kun kaikki on kunnossa, opastetaan loppukäyttäjälle kuinka järjestelmät toimivat. Fidelix on onneksi käyttäjäystävällinen järjestelmä, Wiinamäki selittää.

Toimintavapaus on parasta työssä

Työssään Wiinamäki pitää eniten sen vapaudesta.

– Täällä ei tarvitse tehdä hommia kellokortin mukaan, vaan milloin haluaa. Olen noin puolet työajasta toimistolla ja etänä puolet. Osallistun tiimipalavereihin yleensä toimistolla, mutta ajatustyötä vaativia töitä, kuten ohjelmointia, teen mieluiten kotona.

– Olen oikein tyytyväinen nykyiseen työhöni ja tähän firmaan. Joten sanoisinkin rakennusautomaation osaajille, että tervetuloa vaan DDC:lle, Wiinamäki toteaa lopuksi.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Ajankohtaiset artikkelit