11500
m2
11
IV-konetta
480
alakeskuspistettä

YLÖJÄRVEN KOULUTUSKESKUS VALO

Koulutuskeskus Valo Ylöjärvellä yhdistää poikkeuksellisella tavalla lukion, ammattiopiston, aikuiskoulutuksen sekä yrittäjyysopinnot saman katon alle. Se koostuu kahdesta rakennuksesta: kolmikerroksisesta osasta, jonka yhteydessä on liikuntasali, sekä kone- ja metallialan oppimisympäristöstä. Rakennusten pinta-ala on noin 11 500 bruttoneliömetriä. Valon kustannusarvio oli noin 20 miljoonaa euroa, ja se on Ylöjärven kaikkien aikojen suurin julkinen rakennushanke. Rakennuttajana toimi Kiinteistö Oy Ylöjärven koulutuskeskus.

Tampereen DDC-Tekniikka urakoi Valoon rakennusautomaatiojärjestelmän. Urakkaan sisältyi 6 Fidelixin FX2025 valvonta-alakeskusta, joissa oli yhteensä 480 alakeskuspistettä. Valvonta-alakeskuksilla valvotaan ja säädetään Valossa muun muassa 11 ilmanvaihtokonetta.

Talotekniikka tarvitsee tuekseen automaatio-osaamista

Vesijohtoliike Järviset Oyj on vuonna 1974 perustettu janakkalalainen LVI-alan yritys, joka toimii Kanta-Hämeen alueella. He ovat tehneet rakennusautomaatioon erikoistuneen DDC-Tekniikan kanssa yhteistyötä jo vuodesta 2011 lähtien. Yritys onkin valittu kiinteistöautomaatiojärjestelmän toimittajaksi myös rakenteilla olevalle Janakkalan uudelle paloasemalle.

Toimiva automaatio vähentää Tamron liiketoiminnan riskejä

DDC-Tekniikan Tamrolle tarjoamat palvelut sisältävät ylläpidollisia palveluja sekä kehitystyöhankkeita rakennusautomaatioon liittyen. Lääkkeiden jakelussa tilanteen tasalla pysyminen on erityisen tärkeää.