1000
myytävää vaihtoautoa
15000
m2

Ideaparkin pohjoispäädyn laajennukseen avattiin elokuussa 2018 pohjoismaiden suurin käytettyjen autojen kauppa Autoareena. Autokaupan tilat ovat kooltaan yhteensä yli 15 000 neliötä. Laajennuksen pääurakoitsijana toimi Meijou Oy, ja rakennusautomaatiojärjestelmän kohteeseen toimitti DDC-Tekniikka. Ideaparkin laajennus oli tamperelaisen rakennusliike Meijoun ja DDC-Tekniikan ensimmäinen yhteinen kohde.

– Meidän vastuullemme kuului hankkia kohteeseen rakennusautomaatiojärjestelmä. Yhteistyössä tilaajan kanssa päädyimme valitsemaan DDC-Tekniikan. DDC-Tekniikka pystyi toimittamaan sellaisen järjestelmän, minkä tilaaja halusi. He olivat myös aktiivisia, kertoo Meijoun projektinjohtaja ja hankinnoista vastaava Juuso Järvelä.

– Muussa kiinteistössä on käytössä Schneiderin aikaisempi versio samalta toimittajalta. Laajennuksessa on käytössä Schneiderin uudempi versio Smartstruxure, mutta nämä kaksi versiota ovat toistensa kanssa yhteensopivia. Järjestelmä oli siis ennestään tuttu itselleni sekä kiinteistöhuollolle, perustelee Ideaparkin kiinteistöpäällikkö Ari Räisänen.

Muilta urakoitsijoilta kiitosta DDC:n joustavuudesta

DDC-Tekniikka vastasi rakennusautomaatiojärjestelmän toimituksesta sekä asennuksesta. Asennuksen jälkeen he myös liittivät järjestelmän kauppakeskuksen jo olemassa olevaan järjestelmään.

– Yhteistyö DDC-Tekniikan kanssa sujui hyvin koko projektin ajan. He kommunikoivat aktiivisesti aina tarpeen tullen. Asiat etenivät heidän osaltaan aikataulussa kiireestä huolimatta. Erityismainintana on sanottava se, että muilta urakoitsijoilta tuli kiitosta DDC-Tekniikan asennusten joustavuudesta. He mukautuivat työmaan tarpeisiin, Järvelä kertoo.

– Olemme tyytyväisiä valintaamme, hän jatkaa.

Aktiivinen osallistuminen mahdollisti huolettoman urakan

Räisäsen mukaan laajennukseen asennettu rakennusautomaatiojärjestelmä on toiminut hyvin. Järjestelmä on helppokäyttöinen, nykyaikainen ja älykäs. Siinä on myös erittäin hyvät integrointimahdollisuudet muihin järjestelmiin ja esimerkiksi kulunvalvontaan. Järjestelmän älykkyyttä lisää entisestään siihen liitetty Building Advisor -ratkaisu, jonka avulla tullaan säästämään energiaa, aikaa ja kustannuksia.

– Rakennusautomaation suhteen ei ole ollut mitään ongelmia. Grafiikat ja muut ovat helppokäyttöisiä ja toimivia. Tämä on selkeä ja toimiva, Räisänen kuvailee.

– DDC-Tekniikka toi tähän projektiin aktiivista osallistumista ja minun näkökulmastani huolettoman automaatiourakan. Meille on tietysti tärkeintä se, että se täytti tilaajamme toiveet ja tarpeet. Olemme kokonaistoimitukseen tyytyväisiä ja yhteistyömme DDC-Tekniikan kanssa on jatkunut tämän ensimmäisen projektin jälkeenkin, Järvelä sanoo.

Jaa artikkeli:

Kalaneuvoksen tehdaslaajennus yli kaksinkertaisti tuotantotilat

DDC-Tekniikka vastasi Pohjoismaiden suurimman kalansavustamon RAU-urakasta

Rakennusautomaatio on avainroolissa sairaalan arjessa

DDC-Tekniikka toteutti Taysin uuden F-rakennuksen automaatiourakan