RAU-urakoitsija tekee toisinaan itsestään näkymättömän

Toimiva yhteistyö automaatiourakoitsijan ja tilaajan kanssa on edellytys RAU-urakan onnistumiselle.

Projektien tiimellyksessä DDC:n väki on ottanut tavaksi kysellä tilaajilta kokemuksia menneistä urakoista. Yksi teema toistuu usein: moni rakennusalalla pitkään toimineista asiakkaistamme sanoo suoraan, että rakennusautomaatiourakoitsijoiden yleinen maine ei ole kovin hyvä.

Kun taannoin kysyimme asiakkailta kokemuksia oman toimintamme kehittämiseksi, eräskin rakennusalan toimija kommentoi näin:

”Rakennusautomaatio on täyttä hepreaa meille rakennusmiehille. Ei me ymmärretä tuon taivaallista siitä, mitä teette työmaalla. Siksi luottamus on äärettömän tärkeää.”

Pahimmassa tapauksessa urakoitsija loistaa poissaolollaan palavereissa ja työmailla eikä kerro tekemisistään selkokielellä. Yksi asiakas sanoikin RAU-urakoitsijan olevan joskus kuin taruolento.

Hyvä RAU-urakoitsija osallistuu ja keskustelee

Vaikka rakennusautomaation rooli on rakennusvaiheessa usein melko pieni ja kustannukset koko rakennusurakasta maltilliset, on automaation toiminnalla kiinteistön valmistuttua äärettömän tärkeä merkitys.

Laadukas työnjälki ja toimiva yhteistyö ovat avainasemassa rakennusautomaatiourakan onnistumiseksi. Toimivan ja testatun järjestelmän toimittamisen lisäksi hyvä automaatiourakoitsija:

  • tuo oman näkemyksensä esille niin suunnitelmista kuin työmaan edistymisestä
  • toimii aloitteellisesti muiden urakoitsijoiden ja tilaajan suuntaan
  • puhuu asioista niin että maallikotkin ymmärtävät.

 

Lisäksi – vaikka rakentaminen ja talotekniikka on teknistä – työ tehdään ihmisten kesken. On tärkeää olla ystävällinen, jämpti ja luotettava.

Maksuton opas tukee rakennusautomaation ostajaa

Sopivimman rakennusautomaatiourakoitsijan löytäminen ei aina ole helppoa. Miten ostaja löytää hyvän RAU-urakoitsijan? Entä mitä asioita tulee tietää rakennusautomaatiosta?

Kokosimme kokemuksemme ja vinkkimme Rakennusautomaation ostajan oppaaseen.

Lue lisää ja lataa opas!

 

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Ajankohtaiset artikkelit