Rakennusautomaatio

Rakennusautomaatiourakointia satojen kohteiden kokemuksella

Mikä ihmeen rakennusautomaatio?

Yksinkertaisuudessaan rakennusautomaatiolla tarkoitetaan rakennuksen toimintojen automatisointia. Rakennusautomaation päätehtävä on ollut pitkään säätää kiinteistön lämmönhallintajärjestelmiä: sitä, minkä lämpöistä vettä hanasta tulee, kuinka lämpöisenä patterit paahtavat ja kuinka lämmintä ilmaa ilmanvaihtokoneet tuuppaavat ulos.

Rakennusautomaatio on kuitenkin paljon muutakin: rakennusautomaatiolla pyritään luomaan kiinteistöön viihtyisä käyttäjäkokemus.

Rakennusautomaatio toimii parhaiten silloin, kun käyttäjä ei sitä juurikaan itse huomaa eikä hänen tarvitse puuttua siihen.

Yleensä kiinteistöissä automatisoidaan ilmanvaihtokoneiden toiminta, lämmönsäätely, valojen toiminta sekä esimerkiksi ovien lukitukset. Rakennusautomaation tärkeä tehtävä on myös havaita laiterikkoja muualla kiinteistön järjestelmissä ja välittää niistä hälytys eteenpäin oikeille osapuolille.

Suurin syy rakennusautomaatiojärjestelmien markkinoiden kasvuun ovat kiinteistöjen tiukentuneet säännökset, kasvaneet energiakulut sekä lisääntynyt tietoisuus ympäristöuhista.

Tulevaisuudessa siirrytään kiinteistön hallintaan

Nykyisin vallalla oleva alusta-ajattelu tulee muuttamaan myös rakennusautomaatiota tulevaisuudessa. Rakennusautomaatiojärjestelmistä siirrymme koko ajan enemmän kiinteistönhallintajärjestelmiin, joilla voidaan hallita automaation lisäksi myös muita kiinteistön järjestelmiä.

Tulevaisuudessa esimerkiksi tekoäly, IOT sekä alustateknologiat tulevat muuttamaan rakennusautomaatioalaa Suomessa.

Palvelumme

Me DDC-Tekniikalla huolehdimme kiinteistöjen rakennusautomaatiojärjestelmistä koko elinkaaren ajan.

Tarjouslaskuri

HUOM!
  • Huomioithan, että saamasi sähköposti on vain hinta-arvio. Tulemme ottamaan tarjouspyynnön jälkeen sinuun yhteyttä ja tarkentamaan tarjoustamme.

Ajankohtaiset artikkelit

Uutiskirje

Tilaa DDC-Tekniikan uutiskirje Haluatko saada suosituimmat sisältömme suoraan sähköpostiisi? Koostamme uutiskirjeisiin DDC:n hyödyllisimmät artikkelit ja tärkeimmät kuulumiset. Panostamme laatuun, emme määrään – ei siis tarvitse

Lue lisää »

Huolto

Rakennusautomaation huoltopalvelut Asiantuntijat palveluksessasi Jotta kiinteistö toimii parhaalla mahdollisella tavalla, tulee rakennusautomaatiolaitteistoa huoltaa säännöllisesti. DDC-Tekniikalta saat sekä rakennusautomaation määräaikaishuollot että apua pulmatilanteessa. Ammattitaitoiset työntekijämme ottavat

Lue lisää »

Etähallinta

Etähallinta Nopeampaa reagointia ongelmatilanteissa D-Centre – rakennusautomaation etähallinta DDC-Tekniikan etähallintapalvelun avulla kiinteistön toimintojen ja huoltotarpeiden seuraaminen on nykyaikaista ja helppoa. Etähallinnassa huoltotarpeet saadaan välitettyä vuorokauden

Lue lisää »