Rakennusautomaatio

Rakennusautomaatiourakointia satojen kohteiden kokemuksella

Mitä on rakennusautomaatio?

Yksinkertaisuudessaan rakennusautomaatiolla tarkoitetaan rakennuksen toimintojen automatisointia. Rakennusautomaation päätehtävä on ollut pitkään säätää kiinteistön lämmönhallintajärjestelmiä, eli sitä, minkä lämpöistä vettä hanasta tulee, kuinka lämpöisenä patterit paahtavat ja kuinka lämmintä ilmaa ilmanvaihtokoneet tuuppaavat ulos.

Rakennusautomaatio on kuitenkin paljon muutakin: rakennusautomaatiolla pyritään luomaan kiinteistöön viihtyisä käyttäjäkokemus.

Rakennusautomaatio toimii parhaiten silloin, kun käyttäjä ei sitä juurikaan itse huomaa eikä hänen tarvitse puuttua siihen

Yleensä kiinteistöissä automatisoidaan ilmanvaihtokoneiden toiminta, lämmönsäätely, valojen toiminta sekä esimerkiksi ovien lukitukset. Rakennusautomaation tärkeä tehtävä on myös havaita laiterikkoja muualla kiinteistön järjestelmissä ja välittää niistä hälytys eteenpäin oikeille osapuolille.

Rakennusautomaatiojärjestelmien markkinat ovat viime vuosina kasvaneet. Suurimpia syitä kasvuun ovat kiinteistöjen tiukentuneet säännökset, kasvaneet energiakulut – mikä kannustaa ekologisuuteen – sekä lisääntynyt tietoisuus ympäristöuhista.

Tulevaisuudessa siirrytään kiinteistön hallintaan

Nykyisin vallalla oleva alusta-ajattelu tulee muuttamaan myös rakennusautomaatiota tulevaisuudessa. Rakennusautomaatiojärjestelmistä siirrymme koko ajan enemmän kiinteistönhallintajärjestelmiin, joilla voidaan hallita automaation lisäksi myös muita kiinteistön järjestelmiä.

Tulevaisuudessa esimerkiksi tekoäly, IoT sekä erilaiset alustateknologiat tulevat muuttamaan rakennusautomaatioalaa Suomessa.

Mitä rakennusautomaatiojärjestelmiä käytämme?

Tutustu listaan: Parhaat automaatiojärjestelmät

Palvelumme

Me DDC-Tekniikalla huolehdimme kiinteistöjen rakennusautomaatiojärjestelmistä koko elinkaaren ajan.

Tarjouslaskuri

Tarjouslaskuri
HUOM!

  • Huomioithan, että saamasi sähköposti on vain hinta-arvio. Tulemme ottamaan
    tarjouspyynnön jälkeen sinuun yhteyttä ja tarkentamaan tarjoustamme.

Ajankohtaiset artikkelit

DDC-Tekniikalle myönnettiin TT-sertifikaatti

Talotekniikka-alan yrityksille suunnattu TT-sertifikaatti on myönnetty ensimmäistä kertaa rakennusautomaatiourakointiin keskittyvälle yritykselle. Sertifikaatin saa yli 50 prosentin kasvua tekevä tamperelaisyritys DDC-Tekniikka Oy. ”TT-sertifikaatin avulla pienelläkin urakoitsijalla

Lue lisää »

Uudet toimitilat Pirkkalaan

DDC-Tekniikan uudet toimitilat ovat valmistuneet Pirkkalaan osoitteeseen Jasperintie 334 C. Rakennus sijaitsee ohitustien varrella, ja paikalle on helppo tulla sekä Tampereen lähiseuduilta että Helsingistä. Aiempiin,

Lue lisää »