Mikko Vaarala tuo uusia tuulia rakennusautomaatioalalle

ICT-alan konkari aloitti DDC:n kehityspäällikkönä

Toukokuun lopulla firmassamme kehityspäällikkönä aloittanut Mikko Vaarala on pesunkestävä ICT-alan insinööri. Hyppy rakennusautomaation puolelle sai alkunsa syksyllä 2017, kun mies tutustui DDC-Tekniikkaan.

– Tämä vaikutti keskivertoa modernimmalta rakennusautomaatioalan yritykseltä, jossa asiat tehdään hyvin ja halutaan uudistua. Myös kotimaisuus on iso etu, Mikko pohtii.

Aiempien työpaikkojensa myötä Mikolle on kertynyt pitkä kokemus mittaus- ja testauspuolelta. Optofidelityllä laitteisto- ja automaatio-osaston tiiminvetäjänä työt veivät muun muassa komennukselle Piilaaksoon. Tätä ennen kokemusta karttui Protaconilla sovelluskehittäjän pestissä.

– Rakennusautomaatiossa on pitkään kiinnostanut sen konkreettisuus. Työ rakennusten parissa on tärkeää: kun ilmastointi ja lämmitys pelaa ja on mukava olla, vaikuttaa se moneen asiaan. Perinteisenä teollisuudenalana täällä on myös mahdollisuuksia uuden kehittämiseen.

Työkalut käteen ja kentälle

DDC-Tekniikassa Mikon tontille kuuluvat tuotekehitys ja projektinhallinta. Käytännössä työ sisältää tiedonkeruuta, data-analytiikkaa ja pilvipalveluvaihtoehtojen, kuten AWS:n ja Googlen, kartoittamista.

Tällä hetkellä rakennusautomaatiolla ohjataan pitkälti yksittäisiä koneita ja laitteita. Tulevaisuudessa suunta voisi Mikon mukaan olla yhä enemmän kokonaisuuksia kohti, reaktiivisesta huollosta ennakoivaan työhön.

– Haluan selvittää, voiko alalle tuoda lisää ICT:n nykytrendejä ja tehdä tätä kautta ikään kuin pienen digiloikan. Toisaalta koko ketjun ymmärtäminen on tärkeää. Sainkin heti ensimmäisinä päivinä työkalut käteen ja kutsun mukaan kohteeseen, mikä oli tosi hieno homma.

Mikon mukaan pienessä yrityksessä kaikki auttavat toisiaan useammassakin eri roolissa. DDC-Tekniikan yhdeksi vahvuudeksi Mikko nimeää matalan hierarkian:

– Saatiin mies nopeasti töihin eikä tarvinnut odottaa valtuutuksia muualta.

Kehityspäällikön hommien ohella Mikko opettaa sivutoimisesti TAMK:lla tietotekniikan koulutusohjelmassa jo yhdeksättä vuotta. Jatkossa hän on tuttu kasvo yhä useammalle DDC-Tekniikan asiakkaalle.

– Ei kun valvomokeskuksia kehittämään ja tulta päin! Mikko hymyilee.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Ajankohtaiset artikkelit

Uudet toimitilat Pirkkalaan

DDC-Tekniikan uudet toimitilat ovat valmistuneet Pirkkalaan osoitteeseen Jasperintie 334 C. Rakennus sijaitsee ohitustien varrella, ja paikalle on helppo tulla sekä Tampereen lähiseuduilta että Helsingistä. Aiempiin,

Lue lisää »