”Menestyksemme takana on osaava henkilökunta”

Tapani Leinonen perusti DDC-Tekniikan lähes 30 vuotta sitten

Tapsa seisoo tyytyväisenä DDC-Tekniikan toimiston edessä Hatanpään Teollisuustalolla. DDC:n kahdeksas työntekijä on aloittanut vähän aikaa sitten, ja kulunut vuosi on ollut kaikilla mittareilla yrityksen tähän asti paras.

– ­Päädyin aikoinaan rakennusautomaation pariin vähän sattumalta. Menin rakennusautomaatioyritys Consensiolle töihin koulujen jälkeen, ja sen jälkeen olin Honeywellillä aluepäällikkönä.

Lamavuosien iskiessä Tapsa päätyi perustamaan oman yrityksen, ja DDC-Tekniikka aloitti toimintansa vuonna 1992. Aiempi työkokemus antoi rohkeutta uudelle tielle ja hyviä eväitä käytännön työhön. Myös tutut auttoivat yrityksen alkuvaiheessa.

– Tuolloin Syscon Automationilla työskentelevät kaverit kuulivat, että pohdin oman yrityksen perustamista. He auttoivat minua hommissa eteenpäin ja järjestivät esimerkiksi työpöydän ja puhelimen, Tapsa muistelee.

DDC:n ensimmäiset pari vuotta elettiin hiljaisaikaa pienten urakoiden parissa. Kohteita tuli tarjolle vähän, ja niistä oli kova kilpailu.

Käännekohta tapahtui vuonna 1994, kun DDC-Tekniikka urakoi Ilmailulaitokselle Etelä-Suomen lennonvarmistuskeskuksen.

–  Ensimmäinen iso urakka toi itseluottamusta tekemiseen. Paiskimme kovasti hommia ja todistimme, että pystymme vaativan ja ison kohteen urakointiin. Hyvän referenssin jälkeen jatko oli jo helpompaa.

Työntekijöiden etu edellä

Vuonna 2019 DDC-Tekniikan toiminta on kehittynyt alkuvaiheeseen verrattuna pitkälle, mutta perusajatus, laadukas rakennusautomaatiourakointi loistavalla palvelulla, pysyy jatkossakin. Kiitos siitä kuuluu Tapsan mukaan osaavalle ja motivoituneelle henkilökunnalle.

Rakennusautomaatioalan konkarille on selvää, että työntekijöiden etuja tulee ajatella.

– Emme ole koskaan irtisanoneet ketään. Olemme myös halunneet toteuttaa paikallista sopimista firman sisällä: ylitöitä ei tehdä ja työajat sopeutetaan kunkin toiveiden mukaisesti. Pitkät työsuhteet osoittavat, että työntekijät ovat olleet tyytyväisiä meillä.

Menestystä selittää Tapsan mukaan myös asiakassuhteisiin panostaminen: DDC-Tekniikalla asiakkaista pidetään hyvää huolta ja suhteita hoidetaan henkilökohtaisella tasolla.

DDC jatkaa perheyrityksenä

Yksi tärkeä käännekohta yrityksen taipaleella oli vuosi 2017, kun Tapsan poika Jussi astui ohjaksiin toimitusjohtajaksi ja Tapsa jäi arkisesta työstä sivummalle. Jussin myötä DDC-Tekniikka on säilynyt perheyrityksenä, jossa hommat hoidetaan fiksusti ilman turhia hierarkioita.

– Jussi on tuonut mukanaan paljon uusia asioita. Uuden palveluajattelun myötä perinteinen urakointi tulee menettämään hieman asemaansa. Etähallintajärjestelmien ja uusien rekrytointien avulla pystymme palvelemaan asiakkaita vielä monipuolisemmin jatkossa.

Tapsa on ollut reilun vuoden eläkkeellä. Aika ei kuitenkaan ehdi käymään pitkäksi, sillä Tapsa on jatkanut DDC-Tekniikan hallituksen puheenjohtajana. Vapaa-aika kuluu kuntoillessa ja kesäisin veneillessä. Myös uusi harrastus on löytynyt:

– Olen alkanut harrastaa avaruuden ja tähtien tutkimista, se on tosi mielenkiintoista! Tapsa hymyilee.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Ajankohtaiset artikkelit