“Meillä on hyvä eteenpäin katsomisen meininki”

Projektinhoitaja Ville Salmijärvi on RAU-järjestelmien pitkän linjan ammattilainen

Ville Salmijärven työpäivät DDC-Tekniikassa kuluvat rakennusautomaatiojärjestelmien ohjelmoinnin ja käyttöönoton parissa.

– Tässä työssä parasta on päästä vaikuttamaan kiinteistöjen käytännön olosuhteisiin: kuinka lämmitysjärjestelmä toimii, miten lämpötila säädetään oikeaksi, minkälaisia lämpötiloja kannattaisi seurata… Kiinteistöjen ohjausjärjestelmät ovat itselle sellainen mielenkiinnon kohde, josta pystyisin puhumaan tuntikausia, Salmijärvi nauraa.

Salmijärvi on suorittanut sähköinsinöörin AMK-tutkinnon erikoistumisalana talotekniikka. Sähköala on aina kiinnostanut työn jäljestään tarkkaa miestä.

– Lapsena sanoin, että haluan asentaa työkseni monenlaisia pistorasioita.

Projektinhoitajan työssä yksi perusasioita on erilaisten rakennusautomaatiojärjestelmien osaaminen. Lopputuloksesta pitää tehdä samanlainen, tuli asiakkaan kiinteistöön sitten minkä merkkinen järjestelmä tahansa.

– Laitevalmistajat järjestävät silloin tällöin kurssipäiviä. Käytännön tekeminen on kuitenkin se, mikä tuo parhaimman opin arkipäivän työhön. Erilaisten kiinteistöjen järjestelmien tuntemus on tärkeä osa rakennusautomaatioalaa. Siksi en miellä itseäni koodariksi, vaikka työni on pitkälti ohjelmointia, Salmijärvi sanoo.

Kokonaisuus mietitään loppuun asti

Salmijärvi aloitti työt DDC:llä vuoden 2004 keväällä.

– Opiskelin niihin aikoihin TAMK:ssa, ja sähköpostiin tuli DDC-Tekniikalta työpaikkailmoitus, että etsitään projektinhoitajaa. Sitä kautta sitten löytyi paikka.

Vuosien aikana DDC-Tekniikka on kasvanut ja Tapsan poika Jussi on siirtynyt firman ohjaksiin.

– Tällä hetkellä meillä on tosi hyvä eteenpäin katsomisen meininki. Jussi on ottanut homman hyvin haltuun ja hakee kasvua uusilla tavoilla. On helppo tehdä töitä samanhenkisessä porukassa ja mukavassa työyhteisössä, Salmijärvi sanoo.

Komeat viisitoista vuotta DDC:llä näkyvät vankkana ammattitaitona. Itsenäinen työskentelytapa ja talon sisäinen vahva tekninen osaaminen ovat erityisesti miehen mieleen.

– Vaikka olenkin ollut pitkään talossa, löytyy vielä kokeneempia, kuten Anne, joilta kysyä neuvoa. Loppuun asti kokonaisuuden miettiminen on tässä työssä se tärkein juttu.

Salmijärven mukaan asiakas on DDC-Tekniikalla aina ykkönen.

– Teemme toimivan järjestelmän niin, että tilaaja on tyytyväinen. Vaikka eteen tulisi tilanne, jossa joku asia on eri tavalla kuin alussa sovittiin, emme jätä asiaa siihen. Huolehdimme, että kokonaisuus toimii, Salmijärvi miettii.

Etäkäyttö ja väylätekniikka ovat tulleet jäädäkseen

Silloin tällöin Salmijärven työpäiviin kuuluu myös työmailla käynti.

– Vaihtelevat työviikot on yksi työn suola. On mukavaa, kun toimistotyön lisäksi voin mennä hiukan asentamaan ja olla mukana käyttöönotossa.

Vaikka rakennusautomaatio-ohjelmat ovat pääsääntöisesti samat vuodesta toiseen, alalla tapahtuu muutoksia.

– Etäkäyttö on arkipäiväistynyt ja väylätekniikka, jonka avulla tiedonkulku laitteiden välillä helpottuu, on lisääntynyt huimasti.

Vapaa-ajallaan Salmijärvi viettää aikaa perheensä kanssa.

– Meillä on omakotitalo ja kaksi alakouluikäistä lasta, joten aika kuluu siinä ihan itsestään. Omakotitalon omistajana vapaa-aika kuluu mukavasti, Salmijärvi hymyilee.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Ajankohtaiset artikkelit