Jari Mäenpäällä tuli 20 vuotta täyteen DDC:llä

Työmaita pitkään kiertänyt ammattilainen on nähnyt alan muutoksen

Yksi DDC-Tekniikan pitkäaikaisimpia työntekijöitä on luottoasentaja Jari Mäenpää. Jarin ura alkoi DDC-Tekniikalla aikoinaan sähköasentajan täydennyskoulutuksen harjoittelujaksolla vuonna 1998.

Työt maistuivat DDC:llä alusta lähtien, ja tänä syksynä toimistolla päästiin juhlistamaan Jarin komeaa 20-vuotista uraa.

Kulunut syksy oli merkittävä myös siksi, että Jarin työnkuva muuttui ja mies siirtyi asennustöiden johtajaksi. Uudessa pestissä Jarin tehtävänä on koordinoida työmaita ja keskustella urakoitsijoiden kanssa.

– Pidän konttorin tietoisena siitä, missä mennään milläkin työmaalla. Hommat sujuvat paljon paremmin, kun käy kentällä juttelemassa ihmisten kanssa ja saa nopeasti tiedon suoraan paikan päällä. Jatkan kuitenkin myös asennusten parissa, jotta säilyy ote niihinkin hommiin, Jari kertoo.

Yhä älykkäämpää talotekniikkaa

Rakennusautomaatioala on Jarin mukaan muuttunut paljon muutamassa kymmenessä vuodessa.

– Aiemmin kaikki tehtiin testiä vaille valmiiksi työmailla ja fyysistä työtä oli paljon. Esimerkiksi venttiilitoimilaitteen asentaminen saattoi kestää koko päivän. Nykyään laitteet keskustelevat jo valmiiksi entistä älykkäämmin keskenään, Jari sanoo.

Ikimuistoisimmaksi hetkeksi urallaan Jari nimeää yli 15 vuoden takaa tilanteen, jossa asiakkaan tiloissa petti kaukolämmön venttiili.

– Koko rakennuksessa oli nilkkaan asti vettä. Sulut olivat lukkojen takana viereisessä huoneessa, eikä asialle voinut tehdä mitään heti. Edelleen on mysteeri, miten sellainen on mahdollista. Se tilanne on jäänyt pysyvästi mieleen, Jari hymyilee.

Pitkät työsuhteet ja osaava tiimi

Yrityksen ja projektien kasvaessa Jari on ollut tyytyväinen DDC-Tekniikalla säilyneeseen matalaan hierarkiaan.

– Kun hoitaa hommansa, kaikki on kunnossa eikä kukaan ole käskemässä. Meillä jokainen hoitaa omaa tonttiaan ja soudetaan samaan suuntaan. Teemme tiiminä töitä eikä ole turhaa byrokratiaa.

Parasta DDC-Tekniikalla on Jarin mukaan ollut perheyrityksen hyvä henki, joka myös saa työntekijät pysymään yrityksessä töissä.

– Pitkä työura kertoo, että olen viihtynyt hyvin. Myös muut työntekijät haluavat pysyä meillä töissä. Työsuhteet ovat nykyään niin projektikohtaisia, että on hienoa olla töissä firmassa, joka panostaa pitkään työsuhteeseen ja osaamiseen. Tunnemme toisemme ja osaamme laittaa oikean henkilön oikeaan paikkaan, Jari päättää.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Ajankohtaiset artikkelit