”Hyvä myyjä huolehtii, että lupaukset täyttyvät”

Myyntipäällikkö Tero Kuivanen vaihtoi Siemensiltä DDC:lle

Vuosi 2022 aloitettiin DDC-Tekniikalla vauhdilla: perheyritys täyttää tänä vuonna 30 vuotta, ja hiljattain julkaistiin uutinen Siemensin kanssa käynnistyneestä yhteistyöstä. 

Jatkossa DDC tekee rakennusautomaatiourakointia kolmella eri laitemerkillä, joista maailmanlaajuisesti tunnettu Siemens on yksi. Muutoksen yhteydessä Siemensin talotekniikkapuolen aluepäällikkönä Keski- ja Länsi-Suomen alueella aiemmin työskennellyt Tero Kuivanen siirtyi DDC:lle myyntipäälliköksi. 

– Tunnelmat ovat innostuneet. Tämä on itselleni ihanteellinen haaste lähteä luotsaamaan Siemens-puolta DDC-Tekniikalla. Päässä on paljon ideoita, mitä kaikkea pystytään jatkossa tekemään ja tuottamaan, Kuivanen kuvaa tunnelmiaan. 

Kuivasen mukaan siirtyminen uuteen työhön on ollut sujuva. Ensimmäisinä viikkoina mies on keskittynyt hoitamaan asiakkuuksia ja opettelemaan talon tapoja.

– Tuntuu, että työssäni on vieläkin enemmän vapautta kuin aiemmin, mikä sopii luonteelleni loistavasti. 

Suunnitelmat vaihtuivat – onneksi

Kuivasen mukaan sekä myyntimiehen ura että ajautuminen talotekniikan pariin ovat olleet vahinkoja. Hän kertoo hakeneensa aikoinaan 2000-luvun alussa suositulle TAMKin paperipuolelle kahdesti mutta ei päässyt.

– Sitten valitsin kemiantekniikan, mutta pian paperiteollisuudessa alkoivatkin isot mullistukset. Siinä kohtaa huokaisin helpotuksesta, etten ollut päässyt sinne, Kuivanen muistelee.

Seuraava suunnitelma oli työ raskaan teollisuuden parissa, mutta lopulta Kuivanen päätyi teollisuuden kunnossapidon myyntipäälliköksi. Nyt DDC:llä Kuivanen kuvaa työtään ”sekatyöläisen elämäksi”: työpäiviin kuuluu asiakaskontaktointia, tarjouslaskentaa, tarjousten tekemistä ja urakkaneuvotteluja. Myyntityössä motivoivat sosiaalisuus ja vaihtelevuus.

– Hyvä myyjä tietää, mitä myy ja mitä asiakas on ostamassa. Etenkin RAU-asioissa voi olla niin, että asiakas ei välttämättä tiedä mitä tarvitsee. Silloin myyjän pitää olla asiakkaan housuissa ja osata neuvoa, mikä on järkevää, Kuivanen pohtii.

– Lisäksi hyvä myyjä on luotettava ja pitää urakan loppuun asti huolta siitä, että lupaukset täyttyvät.

Tavoitteena parhaat mahdolliset ratkaisut

Vapaalla Kuivanen tykkää viettää aikaa 1- ja 3-vuotiaiden tyttärien kanssa pulkkamäessä, puistossa, pilkillä ja uimahallissa. Jos aikaa jää, mies metsästää ja kalastaa.

Etätyötä Kuivanen kertoo yrittävänsä välttää, joten hän on tuttu kasvo toimistolla. Porukkaan solahtaminen onkin sujunut mainiosti.

– Ihan kuin olisin ollut täällä aiemminkin töissä. Tykkään siitä, että DDC:n väellä on tekemisen meininki, sellainen härkää sarvista -asenne haasteiden edessä.

Tulevaisuudessa tavoitteena on rekrytoida Kuivaselle kokonainen Siemens-osaajien tiimi.

Samalla Kuivanen pyrkii myös oppimaan lisää DDC:n käyttämistä muista rakennusautomaatiojärjestelmistä.

– Kaikissa järjestelmissä on erilaisia mahdollisuuksia ja toiminnallisuuksia, jotka haluan tuntea läpikotaisin. Näin voin tarjota asiakkaalle parhaat mahdolliset ratkaisut.

Kun Kuivaselta kysyy, mikä työssä on parasta, vastausta ei tarvitse pohtia:

– Tyytyväinen asiakas.

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Ajankohtaiset artikkelit